Loading...

Bonny Dijkstra (1970) is geboren in Leeuwarden. Bonny was altijd al tegendraads en haalde zijn schouders op voor de meningen van de hockeyclub toen hij al jong zijn eerste tatoeage liet zetten.  Door zijn nieuwsgierige aard heeft hij veel van de wereld gezien en liet hij zich overal inspireren door kunst.

Zijn eerste werkende jaren was Bonny hoog gekwalificeerd lasser en bodyguard van zakenmensen en artiesten. Als lasser werkte hij voor grote nationale en internationale bedrijven waar goed geld mee te verdienen was. Financieel ging het voor de wind, maar privé ging hij door zware jaren. In 14 jaar tijd verloor hij 18 goede vrienden door ziektes en noodlottige ongevallen. Toen ook zijn vader jong stierf na 9 jaar ziekbed, brak Bonny volledig.

Hij besloot naar Ibiza te vertrekken voor een langere tijd. Zijn plan was daar te feesten en het verdriet even te vergeten, maar dat liep anders. De dag voor hij vertrok liep hij Pablo tegen het lijf. Een klein hondje van een paar weken oud. Bonny was op slag verliefd en besloot hem mee te nemen op reis. Doordat Pablo onverwacht in zijn leven was gekomen, kwam van feesten niks terecht. Zijn reis kreeg een totaal andere invulling, zeker toen hij een kunstenaar ontmoette die hem mee nam naar zijn huis in de bergen. Daar kreeg Bonny de kans om te schilderen en dat bleek een uitkomst. Hij vond zijn passie en kwam totaal tot rust.

Terug in Nederland lukte het Bonny niet om zijn oude leven weer op te pakken. De reis naar Ibiza had hem veranderd. Hij nam ontslag en stortte zich volledig op het maken van kunst. Vanaf de eerste dag was hij volledig zelfstandig.  Zijn werken zijn abstract, modern en expressief.

CONTACT